Клуб „TV-Щастливците“ представи дейността си по проект „Твоят час“ през изминалата учебна година. Ръководителят на клуба запозна с етапите, през които е минал клубът, докато стигне до втората си публична изява. Участниците в ученическата телевизия към ОУ „Алеко Константинов“ разясниха пред свои съученици и гости стъпките при създаване на видео продукция. „В края на миналата учебна година всички заедно взехме решение за темите около които ще работи клуба следващата учебна година. Темата около която се сформира екипът телевизионери беше „Формула-R”. Подобно на Формула 1, но “състезанието” e между роботи. През септември 2018 всеки участник избра своята роля в екипа и изотвихме календарен план за действие. След това се запознахме с това какво е сценарий и сториборд. Видяхме колко допълнителна подготовка е необходима преди самото заснемане на видеото. А за ораганизацията на състезанието трябваше да измислим правила за участниците, да изработим трасета, по които ще се движат роботите, рекламно интро, постери, флаери, бюджет и други. Започнахме с прости схеми на роботи следващи линия. Вече ни бяха показали Финч роботите, разгледахме цените и на Лего роботите и разбрахме, че не можем да си го позволим с бюджета на проекта, с който се финансират дейностите ни – „Твоя час“. Започнахме да търсим евтин вариант за конструиране на робот. Търсихме много и навсякъде – търсачки, сайтове за видео споделяне, сайтове с готови инструкции за различни схеми. Намерихме много идеи. Но разбрахме, че някои са само за реклама. Тоест някой се фука какво е сглобил, а други се оказаха неработещи.
Спряхме се на няколко идеи, в които беше посочено точно какви части са необходими, начина им на свързване и кода, с който се програмира роботът. Част от компонентите поръчахме по проекта, а друга част закупихме он-лайн от Китай, тъй като някои части бяха 10 и повече пъти по-скъпи в българските електронни магазини.
На този етап сме сглобили 2 работещи роботa, единият от които учудващо добре следва линията, а вторият изисква още донастройки и може би промяна в кода. От втория робот нататък използваме контролери – нещо като „малък компютър“, който може да накара робота да изпълнява много и разнообразни задачи. Пристигнаха части за още роботи и следващата година продължаваме! С тях ще изпробваме нови схеми на свързване. 
Всичко което заснемем, обработваме и публикуваме в нашия сайт – tvschool.eu и каналът ни в YouTube 
Ще се радваме, ако ни подкрепите, като гласувате за нас в социалните мрежи и канали за видео споделяне. 
Ще се радваме и на финансова подкрепа – дарения за нашия клуб. Това не е шега!
Довиждане и до нови срещи в Мрежата!“ – разказаха Георги, Ивайла, Атанас, Иван и Александър от 6Б, Дейвид и Георги от 6Г и други.
Александър от 6Б клас представи и проекта „Млад радиолюбител“, финансиран по програма „Димитровград на младите“ на община Димитровград, като сподели своите впечатления от работата. На публиката бяха показани фотоси от проведени занятия, собственоръчно изработени антени, грамоти от участия в състезания и други интересни факти около новосформирания клуб. Дейността на клуба ще продължи и през лятната ваканция, а времето и мястото на срещите ще бъде обявявано в сайта на телевизията.

Гости на изявате бяха г-жа Г. Генова от РУО Хасково, г-жа Д. Желязкова – Директор на нашето училище, учители, родители и бъдещи участници в клуба. Събитието бе отразено от младите фотографи от клуба на г-жа Самарджиева.

Весела и безгрижна ваканция и до нови срещи!