На 18 май ученици от ОУ „Алеко Константинов“ участваха в образователна екскурзия по модул „Културните и научните институции като образователна среда“ на МОН. В град Габрово посетихме експозицията „Градски бит от края на XIX до 40-те години на XX век" в „Дечкова къща“ и Етнографски музей на открито „Етър“.

"Народ, който не поддържа традициите си, е обречен на забвение!"

Ученически радиоклуб LZ1KAK работихме по програма WCA – World Castles Award – Световни крепости. Активирахме обект LZ00341 – Часовникова кула. Тя е изградена през 1835 г. за 6 месеца с доброволния труд на населението на Габрово и с пари от габровски еснаф. Нейното откриване е на 11 март 1835 г., а на 1 юли същата година е монтирана камбаната. За да се получи разрешение за нейното построяване, майсторите на кулата слагат на върха полумесец за възхвала на Аллах. През 1920 г. полумесецът е повреден от гръмотевица. От 1959 г. е регистрирана като паметник на културата.

Бяхме планирали да работим от Обсерваторията, но имахме само един час. Такситата в центъра отказаха да ни качат там, заради повреден път и силите на ръководителя стигнаха да се качим само до двора на ОУ "Ран Босилек". Работихме от двора на училището на къси и ултракъси вълни.

До нови срещи и всичко добро! 73 § 11!

Албум със снимки