Клубът представи своята дейност и на няколко състезания. Три екипа показаха своите мултимедийни презентации и клипове на различни регионални и национални състезания. Никол Пашалиева и Кристианна Атанасова спечелиха второ място на Националния конкурс за мултимедийна презентация „Водата – извор на живот“.

 

В своята презентация, освен подробна информация свързана с проблема за замърсяването на водите, те включиха и начин за справяне с проблема – хидропониката. Този метод за отглеждане на растения те изследваха чрез система за Time-Lapse фотография, изградена в хранилището на компютърния кабинет. В период от 20 дни учениците следяха процеса на израстване на растения в изкуствена хранителна среда. С интервал 20 минути 2 установки с два фотоапарата и два контролера заснимаха развитието на зърнено-бобови култури и цветя в среда с изкуствено осветление и напояване.

 

Ето и резултата от няколко месечната работа

На областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии Никол и Кристианна представиха проекта си за популяризиране на зърнено-бобовите култури – „Зърнено-бобовите и нашето здраве“. Целта ни беше да популяризираме бобовите растения във връзка с 2016 - Международната година, посветена на тях. Проектът включваше много и разнообразни дейности, целящи да покажат качествата на тези култури във връзка със здравословното хранене, изхранването на населението и селскостопанските им качества. Целите които постигнахме: популяризирахме зърнено-бобовите култури, повишихме информираността на ученици, учители и родители за ползите от зърнено-бобовите, включихме училищната общност в инициативите по този международен проект. Учениците изработиха много постери, флаери, презентации, комикс, кръстословици и др. Много интересна и забавна се получи Food Art изложбата, изработена в часовете по СИП „Домашен бит и техника“ на г-жа Б. Петрова.

Този проект беше доразвит под ръководството на г-жа Самарджиева и се класира на национален кръг на олимпиадата по гражданско образование.

Ивайла и Георги от 5Г клас представиха своята приказка „Пожар в гората“ на областния кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии. В своя проект те запознават накратко публиката с технологията Stop Motion за създаване на анимации и показват създадената от тях анимация по приказката на писателя Атанас Цанков „Пожар в гората“.

Учениците вече мислят за следващите си идеи и проекти, но те засега са „строго секретни“.

Клубът представи цялостната си дейност през годината в училище на 30.5.2017 и на сцена на 6.6.2017г.