Алековци участват на Национални олимпиади

Двама ученици от ОУ „Алеко Константинов“ бяха класирани и участваха в   Националния кръг на  Националната олимпиада по ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ - Жаклин Диянова Василева – 5 клас и Георги Ангелов Богдановски от 7 клас, с ръководител г-жа Владимира Самарджиева.

Олимпиадата по ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ  се провежда в три кръга – общински, областен и национален /07.05.2022г./. Учениците разработват собствен проект под ръководството на научен ръководител. За явяване на Националния кръг се допускат до 20 проекта от цялата страна във всяка категория, които се определят от Националната комисия.

 Жаклин и Георги се представиха отлично, защитавайки тезите си.

Седмокласникът Георги Василев от ОУ “Алеко Константинов” бе допуснат и участва в Националния кръг на олимпиадата по Астрономия. Той се състезава с 46 участници от възрастова група 7 – 8 клас.

Олимпиадата се проведе в два последователни дни. Първият тур в рамките на 5 астрономически часа участниците решаваха 4 задачи - теоретични и практически, а вторият – за 1,5 астрономически часа решаваха от тест с 8 въпроса със избираем отговор и 6 изчислителни въпроса.

Георги посещава Народна астрономическа обсерватория “Джордано Бруно” – Димитровград от 4 години. Достигането и участието в националния кръг на олимпиадата е едно високо постижение.

Гордеем се с вас АЛЕКОВЦИ!!!!!


Печат