• 0.gif
 • a1.jpg
 • a2.jpg
 • a3.jpg
 • a4.jpg
 • a5.jpg
 • a6.jpg
 • a7.jpg
 • a8.jpg
 • a9.jpg
 • a10.jpg
 • a11.jpg
 • a12.jpg

Ученици от ОУ „Алеко Константинов“ получиха стипендии от МОН

10 изявени ученици от ОУ „Алеко Константинов“ получиха еднократни стипендии за класирането им през 2021 г. на националния кръг на олимпиади, състезания и конкурси от Националния календар за изяви по интереси и от графика на ученическите олимпиади и национални състезания на МОН.

Ива Иванова Димитрова – 1 място, Мария Бориславова Христова – 1 място, Максим Венелинов Николов - 1 място, Георги Диянов Василев – 1 място, Георги Ангелов Богдановски - 2 място от Национална конференция по гражданско образование „Семейство-училище-общество“, гр. Добрич;

Димитър Лъчезаров Ковачев - Отличен 5,98 в националния кръг на Националното състезание по Компютърно моделиране;

Даниела Младенова Димова - 3 място, Калоян Александров Ангелов – 3 място в XII международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“-Хасково 2021;

Петя Иванова Иванова - 3 място в национален конкурс „Детство мое – реално и вършебно“;

Симеон Валентинов Вълев – 1 място в държавен шампионат по корабомоделен спорт в клас F2A Junior.

Стипендиите са отпуснати по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“, по който училището работи. Проектът е по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Насочен е към насърчаване и разгръщане на потенциала за личностно развитие на учениците в училище.

„Походът на книгите“ от училище към детската градина

Десетата по ред кампания „Походът на книгите“ бе повод за традиционно взаимодействие между ученици от ОУ"Алеко Константинов" и децата от Детска градина 1. Четвъртокласниците, с класен ръководител г-жа Галина Петкова  посетиха четвърта група на детската градина, където прочетоха приказки, басни и стихотворения. За благодарност и като изненада децата от градина показаха знания за есента, като пяха и декламираха есенни стихотворения. Големите демонстрираха отлична четивна техника и добро настроение, а малките приеха радушно гостите от четвърти клас.

Кампанията „Походът на книгите“ е организирана от Асоциация „Българска книга“, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Българската библиотечно-информационна асоциация и Столична библиотека и цели повишаване на интереса на децата към четенето и книгите. Тази година тя се провежда от 12-ти септември до 3-ти октомври 2021 г. В рамките на кампанията се осъществява инициативата „Известните българи четат на деца“.

Четвъртокласниците и децата от детската градина нарекоха своята инициатива, която ги зареди с много позитивно настроение и желание за четене, „Деца четат на деца“.

Походът на книгите - от училище към детската градина

АЛЕКОВЦИ С ГРАМОТИ И НАГРАДИ В ОБЛАСТТА НА МАТЕМАТИКАТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

02.06.2021

Днес учениците от ОУ “Алеко Константинов“ получиха своите грамоти и медали от участието си в пролетния кръг на „Математика без граници“. С бронзови медали бяха отличени: РАДИНА ДИМИТРОВА, ДАВИД ДУЧЕВ и АНГЕЛИНА ДИМИТРОВА от първи клас, АНДРЕА ГРОЗЕВА, ЕЛЕНА ДОБРЕВА и ТЕОДОР ТЕНЧЕВ от втори, ХРИСТИЯНА ДИМИТРОВА и БОРИС ЧАНКОВ от трети клас и АЛЕКСАНДЪР ВАКРИЛОВ и ЛЪЧЕЗАРА ДЕЧЕВА от четвърти клас, като на ЛЪЧЕЗАРА бе връчена и грамота за второ място на областния кръг на олимпиадата по Математика. Сребърен медал получи четвъртокласничката ВЕРОНИКА ТРИФОНОВА. Отново с математическа награда за второ място от състезанието Европейско кенгуру бе отличена и Александра Георгиева от трети клас.
Бронзов медал, грамота и предметни награни за компютърната си рисунка в конкурса „Детство мое, реално и вълшебно“, гр. Ловеч получи седмокласничката Петя Иванова с преподавател г-жа Кр. Борисова.
Георги Богдановски от шести клас бе отличен за участието си в националния кръг на олимпиадата по гражданско образование, грамоти получиха и преподавателите, които го подготвиха за престижната изява - г-жа Вл. Самарджиева и г-н Г. Гочев.

ГОРДОСТТА ДА СИ АЛЕКОВЕЦ

23.07.2021

Гордостта да си алековец! - КЪМ СТАТИЯТА

 

Алековци с медали от национална конференция

19.05.2021

Ученици на ОУ „Алеко Константинов“ получиха медали и грамоти за отличното си представяне в VII национална ученическа конференция по гражданско образование на тема „Семейство – училище – общество“, чиито рганизатор е СУ „Св. Климент Охридски“ в град Добрич. Конференцията е част от Националния календар на МОН за изяви.

 Във възрастовата група на четвъртокласниците, в категория „Лично творчество“ на първо място е Мария Христова, а Максим Николов на второ, първо място за рисунка спечели и Ива Димитрова. Техен ръководител е г-жа Румяна Несторова.

От по-големите ученици Георги Василев е класиран на първо място в раздел „Презентации“, а на второ място в раздел „Проекти“ - Георги Богдановски и двамата са от 6-б клас на училището. Учениците са подготвени от г-жа Владимира Самарджиева и г-н Георги Гочев.

Поради епидемичните условия форумът е проведен онлайн, като избраните финалисти са представили своите творби във виртуални класни стаи. Всички разработки ще бъдат публикувани в сборник, а мултимедийните продукти – в диск, съобщават организаторите.

Събитието е отразено и от вестника на МОН „Аз-буки“.