С богатството на дедите ни докосваме бъдещето

За поредна година ученици от ОУ „Ал. Константинов“ (Димитровград) завоюват призови места на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ в Израел. Международният фестивал се радва традиционно на масово участие и през 2022 г. взеха участие деца и младежи от 25 държави на четири континента.

На тазгодишното Седмо издание онлайн ученичката от 5в клас Антония Маркова от ОУ „Ал. Константинов“ бе отличена с Гран При в направление художествено слово с видеоклип и рецитация на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“.

Сред  около 600 рисунки, по информация от организаторите, рисунката на Антония на тема „България в моите очи“, съдържаща фолклорни мотиви, спечели Трето място в трета възрастова група.

Антония завърши учебната година с пълна шестица, а с желание и посветеност участва във всички училищни изяви и общински конкурси, чиито цели са популяризиране и съхранение на българските традиции, българския фолклор и българската култура, като често печели призови места и множество грамоти.

За участието си в конкурси и училищни изяви Антония и петокласниците са мотивирани от провежданата в училището кампания и инициативи под наслов „Наследник“ от учителите по БЕЛ, музика и изобразително изкуство в 5. клас, целяща запознаване и докосване на децата до богатството и красотата на народното творчество. Тази кампания е част от цялостната работа на учители, деца и родители от училището, сега и през годините, да възпитава и обучава и чрез традиции, и чрез иновации.


Печат