Алековец на финалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език – Spelling Bee

Алековецът Николай Паунов от 7г клас участва на финалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език – Spelling Bee.

В България състезанието се провежда за 12-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. Николай се подготвя още от началото на м. ноември 2021г, като научава всички 800 думи от дадения списък.

Той става училищен шампион, после заслужено спечелва и първо място на Регионалния кръг за Югоизточна България,  проведен в гр. Сливен.

На финала на 16 април 2022  в Американския Колеж, гр. София,  той показва отлични знания и умения. Николай завършва на 11 място от общо 24 финалисти от цялата страна. Алековецът е единственият  участник от Хасковска област. За положения труд и показани знания Николай получава купа и награди. Също така, за всички финалисти и учителите-координатори е осигурено  участие в летен езиков лагер от 3 до 9 юли 2022 в района на гр. Разлог.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 3000 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 209 училища в страната  от 19 февруари  до 2 март 2022 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.


Печат